vrijdag 25 juli 2014

Flesvoeding



7 feitjes over flesvoeding


Wist je dat de band tussen jou en je baby even sterk is bij flesvoeding als bij borstvoeding?
Hier nog zeven opvallende feitjes over flesvoeding!






1) Flesvoeding maakt je baby zwaarder
Borstvoeding bevat minder proteine, waardoor een baby die borstvoeding krijgt minder snel groeit dan een baby die flesvoeding krijgt. Beide voedingen voldoen wel evengoed aan het hongergevoel en de zuigbehoefte van je baby.


2) Flesvoeding verteert langzamer
Het is helemaal niet gek als jouw baby die flesvoeding krijgt minder vaak drinkt dat een baby die borstvoeding krijgt. Het verteren van flesvoeding duurt simpelweg gewoon langer dan het verteren van borstvoeding.


3) Welk merk flesvoeding maakt niet uit
In de Warenwet is vastgelegd wat de samenstelling van flesvoeding is. Hierdoor lijken merken veel op elkaar als het gaat om de diverse gehaltes van de verschillende voedingstoffen in flesvoeding.





4) Flesvoeding mist afweerstoffen
Een baby die flesvoeding krijgt wordt natuurlijk ook groot en gezond, maar flesvoeding mist wel een aantal belangrijke afweerstoffen. De eerste paar dagen na de bevalling produceer je bijvoorbeeld moedermelk dat veel colostrum bevat. Deze voedzame melk bevat beschermde stoffen voor je baby.


5) Steeds meer speciale flesvoeding nodig
Steeds meer baby’s zijn overgevoelig voor koemelk en hebben daardoor speciale flesvoeding nodig. Speciale flesvoeding kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer je baby veel last heeft van krampjes of veel moet spugen.


6) Flesvoeding zorgt voor andere ontlasting
De ontlasting van een baby die flesvoeding krijgt is anders dan ontlasting bij borstvoeding. Dit komt doordat het lichaam van een baby zich simpelweg aanpast aan wat hij eet. Veel ouders vinden dat poep van flesvoeding sterker ruikt, donkerder van kleur is en dikker is dan poep van borstvoeding.


7) Klaargemaakte flesvoeding niet te lang bewaren
Je mag klaargemaakte flesvoeding maximaal acht uur in de koelkast bewaren (max 4 graden) en maximaal een uur zonder koeling. Wanneer je flesvoeding te lang bewaart, bestaat de kans dat bacterien zich vermenigvuldigen in de voeding. Je baby zou hier ziek van kunnen worden.









Foto's: de BIB Spuugdoek van KipKep. Onmisbaar bij zowel borst- als flesvoeding! Zie www.iMama.nl voor deze en nog meer handige babyproducten!


Liefs,
Elle
iMama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten