vrijdag 25 juli 2014

Zomer-slaap-tips


In de zomer kan het kamertje van je baby al snel warm worden. Vooral als de zon heel de dag op het kamertje gericht is, stijgt de temperatuur hard. Oververhitting kan gevaarlijk zijn voor je baby. Daarom hier wat tips!

De ideale temperatuur in de slaapkamer is zo’n 18 à 19 graden. Een kamer waar de hele dag de zon op heeft gestaan is vaak veel warmer. Hang donkere, dikke gordijnen op en houd die overdag ook dicht. Ook een rolgordijn of een zonnescherm (aan de buitenkant van je woning) kan de warmte weren. Kleed je baby niet te dik aan. Vaak is alleen een romper of hemdje voldoende. Maak de kinderkamer zo donker mogelijk, want als het nog klaarlicht is, voelt je kind zich waarschijnlijk minder moe, dan in een goed verduisterde kamer. Ventileer en zorg voor voldoende frisse lucht.

Maak het bedje op met puur katoenen beddengoed zoals een katoenen onderlaken, katoenen bovenlaken en eventueel 's nachts een ademend dekentje van puur (biologisch) katoen. Alle babydekens in de Meyco collectie zijn van puur katoen gemaakt.

Controleer je baby tijdens het slapen en voel of hij/zij klam aanvoelt. Zo ja, verwijder een laagje beddengoed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten